Agenda Eenheidsenergie cursussen

Meivliegsingel 11
Den Haag / Leidschenveen / Vissen

Eenheidenergie cursus Data Inschrijven?
Geen data gepland
Geen data gepland
Geen data gepland
Introductie Eenheidsenergie

Wat is Eenheidsenergie?

Als yin en yang in balans komt, kan er iets nieuws ontstaan, dan kun je gaan leven vanuit Eenheidsenergie. Dit is de energie van de nieuwe tijd, ook wel het Aquariustijdperk genoemd.

Leven in extremen

De meeste mensen vinden het makkelijker om in de uitersten, de extremen te leven; van yang naar yin. Het middelste pad bewandelen, het pad van eenheid, van gematigdheid, van balans, dat is vaak het moeilijkst, maar ook het gezondst. Dus we vinden het makkelijker om fanatiek te sporten, om vervolgens lui onderuitgezakt op de bank te zitten voor de tv. We vinden het makkelijker om heel hard te werken om dan bij thuiskomst helemaal leeg te zijn. Sommige mensen hebben in het weekend spanningshoofdpijn omdat dan alle spanning van afgelopen week vrijkomt als er rust is in het weekend. We leven in een maatschappij waar de yangenergie, het leven vanuit het hoofd en prestatie drang, meer gewaardeerd wordt dan yinenergie. Mensen met een hogere opleiding, krijgen vaak beter betaalde banen en het wordt gewaardeerd als je overwerkt. Hierdoor leven we steeds meer in het hoofd en steeds sneller, daardoor zit de energie hoog in ons lichaam.

Yin en yang in voeding

Het principe van yin en yang, en het midden vind je ook terug in de voeding. Bij de ayurveda kennen ze drie soorten voeding. Je hebt de Rajas voeding en dat zijn alle activerende voedingsmiddelen zoals: koffie, thee, chocola en scherpe kruiden. Dat geeft energie, dat is de yangkant van voedsel. Hier hebben mensen in de ochtend soms behoefte aan. Tamas voedsel vertraagt, daar word je vaak moe van, de yinkant van voeding. Dat is vis, vlees, paddenstoelen, uien ook zuivel, zoals melk en kaas. In het midden heb je het Sattvisch voedsel, dat is groente, fruit, noten, zaden, bonen. Dat helpt je om in het midden te blijven.

Yang de takken- en yin de wortels van de boom

We leven in een dualistische wereld dus helemaal in het midden blijven, is vaak lastig. Maar wat je wel kunt proberen is de yin en yang in jouw leven in balans te brengen. En een mooi voorbeeld voor mij hiervan is een boom. Als een boom in de lente meer takken (yang) maakt, zal die ook meer wortels (yin) maken. Anders wordt de boom topzwaar en valt om. Dus wortels bieden stevigheid en zorgen ook voor voeding.

Net als bij de boom zou het helend voor ons zijn als we even veel wortels als takken maken en yin en yang in balans brengen. Voor de meesten van ons betekent dat meer yin toevoegen aan ons leven. Activiteiten zoals rust nemen, voldoende slapen, rustig wandelen, rustig fietsen, het liefst in de natuur. Spelen met je kinderen of kleinkinderen, genieten van een goede maaltijd, een prettige massage, dingen rustig doen zonder deadlines.

Dan kun je gaan leven richting eenheid. Bij wijze van spreken de stam van de boom. Waar yin en yang, opgaande- en neergaande energie samenkomen. Dit leer je bij de cursus Eenheidsenergie.

Cursussen

Tijdens een cursus kun je leren om jezelf en anderen te helen met deze eenheids energie. We geven cursussen op drie nivo's waarbij je bij iedere cursus een inwijding krijgt met Eenheidsenergie.


De 17 chakra's en Eenheidsenergie

In de cursus gebruiken we het systeem van de 17 chakra's, gechanneld door Jhadten Jewall. Vanuit het Hart van Moeder Aarde en De Grote Centrale Zon, maken we contact met de Eenheidsenergie.

illustraties Anouk Arntz

 

Breng je aandacht naar je stuit. Adem diep in en uit. Heel diep in je buik. En breng je aandacht en daarmee je energie naar een punt vlak onder je voeten in de grond. Dit punt wordt de Aardester genoemd. Laat je aandacht 20 cm de grond in gaan en voel jezelf helemaal geaard.

Ga je verder de grond in en het volgende punt is het Dolfijnen matrix en misschien zie je dolfijnen of hoor je ze of voel je hun energie. Stel je er maar voor open.

Dan ga je nog dieper de grond in naar de Midden - Aarde. Er zijn mensen die zeggen dat daar mensen leven in binnenaarde, misschien heb je daar ook een beeld van en zwaai je even naar ze.

Dan ga je verder de grond in naar het Walvissen matrix. Voel hier de trilling van de walvissen, voel hun energie.

En dan ga je heel diep Moeder Aarde in, het Hart van Moeder Aarde. En blijf hier maar even. Voel maar dat je hier helemaal kunt ontspannen, dat je alle spanning kunt loslaten, dat je helemaal jezelf kunt zijn. Dat je gedragen wordt in de armen van de grote Moeder. Dit zou je de grote yin kunnen noemen, Moeder Aarde. Laat je helemaal vullen en verzadigd worden met deze yinenergie. En laat maar alles los wat jou niet langer dient, gewoontes, oude patronen. Adem het maar uit.

En dan ga je rustig weer terug. Eerst naar het walvissen matrix. Breng die energie van Moeder Aarde ook hier naartoe. Straal het maar uit. Visualiseer de oceanen en zeeën schoon en helder. Ga verder omhoog naar binnenaarde. Straal ook hier de energie van Moeder Aarde uit. Laat het maar vanzelf gebeuren zonder dat je iets hoeft te doen. Zet je intentie neer om het uit te stralen en dat is genoeg. Je hoeft niets te doen. Ga verder omhoog naar het dolfijnenstation. Straal die yinenergie van Moeder Aarde maar uit. En breng de energie naar de aardester en dan door naar je Wortelchakra. Laat die aarde-energie maar heel goed stromen. Voel je geaard. Breng de energie omhoog naar je Sacrale chakra.

Verder omhoog naar je Zonnevlecht chakra, boven je navel.

Verder omhoog naar het Hartchakra.

Het Keelchakra.

Het Derde oog.

Het Kruinchakra.

En dan ga je naar het Zielester chakra het station vlak boven je hoofd. Dit is de plek van de collectieve archetypische geest, de akashakronieken.

Breng de energie naar het Sterrenpoort, het planetaire raster.

Het Intergalactische poort. Hier kun je contact maken met engelen en opgestegen meesters.

Het Christus bewustzijnsgrid, je galactische erfenis. Hier ben je verbonden met iedereen die in ons Universum woont.

De Grote Centrale Zon, de Bron, Vader, Moeder, god, al wat is. En rust hier maar even uit. Voel maar dat je hier gewoon kunt zijn wie je werkelijk bent, ik ben, I am, So Ham.

En dan kun je nog even het mysterie van het bestaan aanraken, het 13de station wat hier nog boven zit.

En dan ga je terug naar De Grote Centrale Zon. En neem die energie mee omlaag naar het Christus bewustzijnsgrid, Intergalactische poort, Sterrenpoort, Zielester chakra vlak boven je hoofd. Dan zet je je kruinchakra nog wijder open en dan laat je de energie van de Bron, De Grote Centrale Zon, al wat is, naar binnen stromen.

En laat die energie doorstromen naar je derde oog en keelchakra, je hartchakra. En in je hart nodig je de energie van Moeder Aarde uit en de energie van de Bron, De Grote Centrale Zon, hoe je het wilt noemen. De grote Yin nodig je uit en de grote Yang.

En in je hart laat je het samenkomen, samensmelten. Vanuit je hart vraag je om Eenheidsenergie aan Moeder Aarde. Moeder Aarde brengt die energie omhoog naar je toe. Je hoeft zelf niets te doen. Laat je hart volstromen met de Eenheidsenergie van de Grote Moeder. En vraag ook de Grote Vader, De Grote Centrale Zon om Eenheidsenergie. En laat het omlaag stromen, helemaal vanzelf, naar je hart. En in jouw hart ontmoeten die 2 energiestromen elkaar en versmelten met elkaar. Waarin beide Eenheidsenergieën zich verankeren met elkaar. Samensmelten tot iets nieuws.