Clean Beach yoga


 
 
We kennen allemaal de foto's van internet; plastic in onze zeeŽn en oceanen en met name de zeedieren die hier last van hebben. Dat gaat me zů aan het hart. Daarom wil ik in mijn zomervakantie als mijn yogaschool dicht is, yogalessen op het strand geven. Als je een tas met strandafval inlevert is de yogales gratis, anders kost de les gewoon 8 euro.

Yoga #aanzee

In 2004 ben ik begonnen met yogalessen op het strand van Kijkduin te geven op zondagochtend. Ik hou van de zee en buiten yogales geven is mijn grote passie. Natuurlijk gaan deze lessen alleen door bij mooi weer. Ik geef les op het strand van Kijkduin omdat dat wat rustiger is dan op Scheveningen.
Sinds een paar jaar geef ik deze lessen samen met mijn man Henk. Hij geeft iets pittiger les dan ik; poweryoga easy flow. Zelf geef ik hatha yogalessen die ik zo laagdrempelig mogelijk maak, ook mensen zonder yoga ervaring zijn welkom en mensen met wat lichamelijke klachten. Door met z'n tweeŽn les te geven op verschillende intensiteitsniveaus hopen we iedereen tegemoet te komen.

Plastic en ander afval op het strand

Ik schrok toen ik de beelden zag van onze stranden in de zomervakantie na een lange warme dag. Het strand van Scheveningen lag bezaaid met afval. Er zijn tal van acties met vrijwilligers om het strand schoon te maken en zo kwam ik op het idee om er iets leuks tegeover te stellen; een gratis yogales.
Vorig jaar in 2018 kon je voor het eerst op het strand kamperen van Kijkduin. Dit leek me fantastisch, in slaap vallen met het ruizen van de zee. Het leek me helemaal geweldig om dan 's avonds yogalessen te geven ťn plastic in te zamelen. Dit is zo goed bevallen dat ik dit nu de hele zomervakantie wil gaan doen op de dinsdagavond.
Ik hoop hiermee ook andere yogadocenten te inspireren en misschien wel mensen met andere intitiatieven, om op een leuke manier het strand schoon te maken. Strandtent14 is bereid om het verzamelde afval voor ons weg te gooien.

Jong geleerd

Mijn ouders zijn eigenlijk hun hele leven al bezig om zwerfafval op te rapen, dus ik heb dit met de paplepel ingegoten gekregen. Als mijn ouders met hun camper door Europe trekken, ruimen ze overal eerst het zwerfafval op voor ze ergens gaan staan. Ze nemen extra vuilniszakken mee en deponeren het vuil in containers. Ze krijgen zo vaak leuke gesprekken met lokale bewoners. Natuurlijk zijn zij mijn eerste inspirators geweest voor dit initiatief. Hier zie je een video met mijn ouders uit 2018, waarin ze vertellen hoe ze zwerfafval verzamelen ook op Kijkduin.

15 jarig jubileum

In 2019 bestaat mijn yogaschool 'De Dolfijn voel je KERN gezond' 15 jaar. Daarom vind ik het leuk om deze actie samen te doen met het team van mijn docenten.

  1. Wanneer: dinsdag, 20-27 augustus
  2. Tijd: 19:30-20:30 uur, verzamelen een kwartier eerder.
  3. Waar: verzamelen bij Strandtent 14 te Kijkduin

Meld je hier aan, je krijgt dan een email of de yoga #aanzee lessen wel/niet doorgaan.

De foto's hieronder zijn gemaakt bij onze vorige actie in 2018 om het strand van Kijkduin schoon te maken.


Voor meer informatie klik hier voor onze yoga #aanzee lessen op Kijkduin.

Lees ook dit artikel over strandafval op Scheveningen