Bedankt voor je proefles aanvraag, voor veelgestelde vragen kijk hieronder.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Met vriendelijk groet,

Carla Groen


 

Proefles yoga


 
 

Welkom bij De Dolfijn yoga. Bij ons mag je jezelf zijn, dus ik zou me niet te veel zorgen maken voor de proefles.

Wanneer

Waar

Het adres is:
Kindcentrum Balans
Klaverveld 5
2492 MA   Den Haag/Leidschenveen/Waterland


De ingang is aan de achterkant van het gebouw, dus niet bij de hoofdingang.

Mogelijk is de deur nog op slot als daarvoor aan andere les is geweest. Wacht dan tot de eerste leden naar buiten komen.

Kosten proefles

De proefles kost 5 euro (svp gepast contant meenemen) als je na afloop besluit niet verder te gaan. De lessen zijn 34,50 euro per maand, hiervoor mag je alle lessen op locatie EN via zoom volgen. De eerste betaling maak je zelf over, de docent bij wie je de proefles volgt maakt daarvoor een berekening. Daarna gaat de betaling via automatische incasso (zie inschrijfformulier). Lees hieronder het inschrijfformulier en de algemene voorwaarden. Als je weer terug op les komt, vul dan ajb opnieuw het inschrijfformulier in.

Download het inschrijfformulier.

Download de algemene voorwaarden.


Yogamat

Voor een proefles is er een yogamat beschikbaar. Daarna vragen we je, je eigen yogamat mee te nemen of aan te schaffen, bijvoorbeeld bij www.yogini.nl

Meenemen

Neem mee: lekker zittende kleding, een handdoek voor op de leenyogamat, een flesje water en een sweater voor de eindontspanning.

Welke yoga?

Je vraagt je wellicht af 'Welke yoga past bij mij?' Lees dan mijn blog hierover

Wat moet ik aan?

Je hoeft echt geen dure yogakleding aan te schaffen om aan yoga te doen. Een lekker zittende (lange) sportbroek (in ieder geval geen spijkerbroek) en een T-shirt zijn prima. Bij de rustigere vormen van yoga zoals hathayoga en yinyoga kan het fijn zijn om sokken aan te trekken en een sweater of deken mee te nemen voor de eindontspanning. In deze lessen leggen ook veel mensen een handdoek op hun yogamat.

Hoe bereid ik me voor?

Ik wil je adviseren vlak voor de yogales geen zware maaltijd te eten. De richtlijnen hiervoor zijn 2-3 uur van tevoren niet eten en sommige yogi's zijn nog strenger in de leer en zeggen 4-6 uur van tevoren niet te eten. Ik denk dat dit in de praktijk niet haalbaar is. Ik geef 19.00 uur mijn eerste les en eet daarom rond 17.00 uur. Misschien kun je na de yogales eten of de hoofdmaaltijd als lunch nuttigen op de dagen dat je yogales volgt? Lees hier mijn recept voor een licht verteerbare maaltijd vóór een yogales.
Verder is het prettig als je vóór en na de yogales een glas water drinkt. Veel mensen nemen ook een flesje water mee tijdens de les. Door de yogaoefeningen ga je ontgiften, zéker als je veel torsies doet. Door genoeg water te drinken ondersteun je dit ontgiftingsproces en voorkom je dat je hoofdpijn krijgt.
Voor je mede-deelnemers is het prettig als je geen parfum op doet en als je rookt om niet te roken in de kleren waarmee je yoga doet.
O ja en zet je mobiel op stil, maar dat vergeet ik zelf ook wel eens :-)

Ik ben niet zo lenig is dat erg?

Weet je dat bijna iedereen dit tegen me zegt als ze voor een proefles komen? Door alle mooie plaatjes in yogaboeken en tijdschriften denken mensen dat je een soort slangenmens moet zijn om aan yoga te doen. Misschien kan ik je geruststellen door te zeggen dat ik zelf ook niet zo lenig ben en dat dat ook niet nodig is om aan yoga te doen.

Herken je jezelf hierin? Lees dan mijn blog hierover.

Veel plezier met de yogales. Zorg vooral dat je naar je lichaam luistert en dat je niet over je grenzen gaat. Geef jezelf de tijd om yoga te leren kennen.